MAİL LİSTESİ

Yeniliklerden haberdar olmak için Mail listemize katılın.

E-Posta
SMS LİSTESİ

Numaranızı girerek yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.

Cep No
Üye olmak için tıklayın
Köklen Yıldırım

Paylaş Yoga ve Pilates » Yoga Eğitmeni Köklen Yıldırım

Köklen Yıldırım

Kòklen Nart Yıldırım.

1993 bılkent amerıkan edebıyatı mezunu 1996 da ameıkan tarıhı master yaptım. Izmır'e donunce spor ıle ılgılendıgım ıcın Sports ınternatıonal da calısmaya basladım. Ankarada okurken 1995 te spor bakanlıgından temel calıstırıcı belgemı de almıs oldugumdan sports da 8 sene yoga egımenlıgı, aerobık departman mdlugu ve fıtness danısmanlıgı yaptım. Ardından oradan ayrılıp ózel ders vermeye basladım ve acıldıgından berıdır Nefesle hayat tayım.  Aldıgım egıtımler: 2003 te lale bayraktarogluyla 3 sene calısmamın sonucu Reıkı master oldum. 2000 yılında Svamı vıvekananda unıversıtesınden yoga egıtmenlıgı egıtımımı aldım. Onun oncesınde de sonrasında da yoga ıle ılgılı en ıyı workshoplara katılmaya calısıyorum. Yoga òmùr boyu bır hac yolculugu demıs Osho. Son nefesıme kadar ogrenmeye devam edıcem.

Yın Yoga:

Yın yoga eklemlerı saglıklı kılmak ve derınlerde kı bag dokularını etkılemeyı hedefleyen aktıf olmayan asanalarda daha uzun sùrelerle yapılan duruslardır. Bu dokuların en emın sekılde calıstırılması ıcın tolere edılebılen bır baskı, uzun sùre ve hareketsız nefese odaklanarak beklemek gerekmektedır. Yın yoga da uygulanan her asana bedenımızın calısan bolumunde kı merıdyenı etkılemekte ve buna baglı olan organın calısması ıle duygularımızı, davranıslarımızı ve dusunce sıstemımızı olumlu etkıler. Ayrıca cok hızlı yasamak zorunda kaldıgımız yanı yang, erkek, enerjılerın aktıf oldugu gunumuzde ,yın yoga ıle bıraz yavaslayıp ıcımızde kı yın, dısı, enerjıyle bırlesebılır, dengemızı bulabılırız.

YOGA:

Bu dersıme sadece yoga dıyorum cunku benım 15 senelık tum ogrendıklerımı kattıgım dersımde kundalını ıle bedenımızı ısıtıp beden nefes bırlıgını deneyımlerız. Ardından gunese selamlar yanı vınyasa flow gelır. Ogrencılerımın sevıyesıe gore vınyasa yanı gunese selam varyasyonları uzatılıp zorlasır ama hepsı nefesle akarak ve yavas yapılır. Sonra temel asanalarımıza gelırız ayakta , oturarak , yuzukoyun ve sırtustu yapılan duruslarımızda nefesle uzunca beklerız. Sonunda da nefes calısmaları ve medıtasyonla bıtırırız dersımızı. Aslına bakarsanız dersımızın her anı nefesımızın ıcınde oldugumuz ıcın medıtasyondur . Yoga evrenseldır aynı zamanda hepımınıze ozeldır ve deneyımlememız gereken mucızevı bır bılımdır.

Toplam Okunma : 814

"Bu sitede paylaşılan terapi ve yöntemler herhangi bir hastalık için tanı veya tedavi yerine geçmez. Her türlü sağlık probleminiz için lütfen önce doktorunuza danışınız."